Носенето на маскина открито вече е задължително в зимния курорт

...
Носенето на маскина открито вече е задължително в зимния курорт
Коментари Харесай

Банско посреща туристи с лаборатория за PCR тестове

Носенето на маскина намерено към този момент е наложително в зимния курорт Банско.Общинският действен щаб одобри пакет от ограничения за ограничаванена разпространяването на ковид и сигурността на туристите през зимата.

Още преди заповедта на здравния министър в Банско носенето на маски и навън е наложително.

Във всички публични здания и магазини се управлява условието задистанция и дезинфекциякакто на пространствата, по този начин и на хората, влизащи в тях, оповестява БНР.

По самодейност на локалната власт в курорта ще бъде разкрита лаборатория за PCR проби, като резултатите от пробите ще излизат в границите на два часа.

Идеята е непознатите туристи, които би трябвало да показват документ за негативен тест, прибирайки се вкъщи, да имат тази опция на място. Лабораторията ще се употребява и в случаите на проявени признаци на ковид.

В момента общината договаря с туристическия отрасъл наемането на дребен фамилен хотел или къща за посетители, за карантиниране на туристи, дали позитивна проба или контактни с такива лица.

За да се избегне скупчването на хора пред кабинковия въжен превоз, ще бъде открита и непрекъсната линия за транспортиране на скиорите в планината, при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Редуциран е броят на хората в кабината и седалковите лифтове. Карти за прилагане на оборудванията в ски зоната ще се продават и от особено инсталирани в града автомати.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР