Носенето на маски в Сърбия става задължително. Това реши кризисният

...
Носенето на маски в Сърбия става задължително. Това реши кризисният
Коментари Харесай

Нови мерки в Сърбия, маските стават задължителни

Носенето на маски в Сърбия става наложително. Това реши спешният щаб за битка с ковид на днешната си сесия.  Освен на закрито, хората би трябвало да покриват лицата си и навън, когато е невероятно да се поддържа физическа отдалеченост от минимум 1,5 метра между тях, написа БГНЕС.
Предлага се също да се вкара възбрана за събиране на повече от 10 души навън в цялата страна. Експертите в Сърбия смятат за належащо да станат наложителни маските и за деца, тъй като съгласно тях се оказало, че по време на последното експлоадиране на ковид даже най-младите развиват по-сериозна клинична картина, в сравнение с беше пролетта, твърди ежедневникът „ Блиц “. Новите ограничения влизат в действие от петък.
По последни данни броят на инфектираните в Сърбия доближи 19 334 души, като единствено през последното денонощие има 351 нови случая. Жертви на ковид досега са станали 429 души, като има 11 нови умряли. 14 047 души са се възстановили изцяло, а от дейните 4 858 случая, 169 души са в тежко положение в лечебни заведения в страната.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР