Носенето на маски скоро ще се превърне в нещо нормално.

...
Носенето на маски скоро ще се превърне в нещо нормално.
Коментари Харесай

СЗО: Носенето на маски скоро ще се превърне в нещо нормално

Носенето на маски скоро ще се трансформира в нещо обикновено. Това заяви в изявление за Би Би Си Дейвид Набаро, специфичен представител на Световната здравна организация за битката с ковид.

Пред английската телевизия Набаро акцентира, че хората би трябвало да свикнат с новата действителност, а точно да живеят с вируса.

Ние всички ще би трябвало да се научим да живеем в новата действителност, предизвести той.

" Вирусът няма да изчезне. Ние не знаем дали хората с вируса са ваксинирани и ние не знаем по кое време ще имаме ваксина ", акцентира той.

Според него някои форми на покриване на лицето ще се трансфорат в нещо обикновено.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 1,69 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 106 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 1,85 млн. случая и над 114 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 434 000. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР