Носенето на маски на някои обществени места ще е задължително

...
Носенето на маски на някои обществени места ще е задължително
Коментари Харесай

В Румъния задължават носенето на маски на определени места от 15 май

Носенето на маски на някои публични места ще е наложително в Румъния от 15 май, когато ограничаващите ограничения ще бъдат разхлабени. Това разгласи президентът на балканската страна Клаус Йоханис, представен от АП и други медии.
 Румъния събрала €78 млн. от санкции за нарушение на рестрикциите за месец
Румъния събрала €78 млн. от санкции за нарушение на рестрикциите за месец

Сумата е жестоко колкото националният доход от корпоративен налог за целия февруари

В телевизионно обръщение Йоханис, който носеше хирургическа маска, се обърна към румънците, че ще бъде наложително носенето на маски в публичния превоз и на други затворени обществени пространства.

Румънският водач сподели, че е имал нова среща с премиера Людовик Орбан, министри и специалисти, с цел да обсъдят подготвянето на проект за разхлабване на ограниченията. Той разясни, че скоро ще показват обстоен проект.

Ние взехме решение след 15 май всеки да носи защитна маска на затворени обществени пространства и когато използваме публичния превоз. Тази мярка не е лимитирана като време и ще имаме избор дали да носим маска може би след година, когато тази пандемия ще е под надзор и няма да има риск от зараза, изясни Йоханис.
 Румъния разхлабва рестриктивните мерки от 15 май
Румъния разхлабва рестриктивните мерки от 15 май

Това ще стане последователно, акцентира Йоханис

По думите му хората ще могат да пътуват свободно в страната от 15 май, когато изтича изключителното състояние. Румънският водач сподели още, че някои ограничавания, в това число възбрана за огромни събирания, ще останат в действие.

Румъния разгласи изключително състояние на 16 март и след това го удължи до 15 май.

В балканската страна има 9710 инфектирани с ковид и 508 умряли.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,4 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 169 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 2,5 млн. случая и над 178 000 умряли в 185 страни, възстановили са се повече от 696 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР