Носенето на маска ни се струва истинско мъчение и дори

Носенето на маска ни се струва истинско мъчение и дори ...

Когато една медицинска сестра в Русия реши да работи по бельо.


Носенето на маска ни се струва истинско мъчение и дори не можем да си представим какво им е на медицинските работници, които са опаковани от главата до петите в защитни облекла. И така екипирани трябва да изкарат цяла смяна, докато помагат на заразените с коронавирус пациенти.

Очевидно някои от тях наистина не издържат на непоносимата жега от предпазните костюми и избират своя безопасна алетарнатива. Типичен пример за това е една медицинска сестра в Тула, Русия, която решава да се появи на смяна само по бельо под прозрачния защитен костюм в мъжкото отделение за лечение на заразени с коронавируса в болницата, където работи.

Според New York Post, въпреки че не е имало оплаквания на пациентите от аморалното облекло на сестрата, началниците на болници я наказват дисциплинарно за неспазване на изискванията за медицинско облекло и временно я отстраняват.

Female Nurse who only wore underwear under transparent PPE gown on male hospital ward in Russia has been disciplined for violating uniform code https://t.co/PGEEYQdnth
— Street Talk (@stree_talk) May 21, 2020
От медията не споменават името на сестрата, но руското издание Tula Pressa си позволява да цитира някои от пацитентите, лежащи в болницата, които очевидно не са имали нищо против това как е облечена, дори напротив.

Много от тях са на мнение, че медицинската сестра е проявила чудесно чувство за хумор в тази толкова мрачна ситуация. Други смятат, че не би трябвало да я наказват, а да я наградят за страхотното решение, с което им е повдигнала настроението.

“Well done, she raised the mood of the patients.” (Uh huh)

“Why punish the nurse? You need to reward her. Seeing this outfit, no one wants to die.” (Uh huh)

'Hot' nurse disciplined for wearing bra and panties under see-through PPE gown https://t.co/ylFLV6TgrX via @nypost
— Michael Lambert aka That’s Mr. Boomer 2U‼️ (@Mezikenyc) May 21, 2020
Един от пациентите на име Валери Капнин  споделя: "Виждайки тази гледка, на никой не му се искаше да умре", пише руското издание.

Източник: lifestyle.bg