Норвежците гласуват на парламентарни избори, като социологическите проучвания показват, че

...
Норвежците гласуват на парламентарни избори, като социологическите проучвания показват, че
Коментари Харесай

В Норвегия гласуват на оспорвани парламентарни избори

Норвежците гласоподават на парламентарни избори, като социологическите изследвания демонстрират, че няма изявен любимец, написа " Файненшъл таймс ".

Дясноцентристкото държавно управление в това време се надява на историческа победа.

Преднината на лявоцентристката съпротива се изпари, защото стопанската система на скандинавската страна продължава да се възвръща след шокиращия спад на цените на петрола преди три години. В същото време продължава дебатът за бъдещето на петролния бранш на Норвегия.

Ако воденото от консервативния министър председател Ерна Солберг държавно управление още веднъж завоюва изборите, то ще се трансформира в първата дясна администрация в Норвегия, която ще служи два цялостни мандата.

Гласуването ще продължи в понеделник, като резултатите се чака да бъдат оповестени в ранните часове във вторник.

Някои изследвания демонстрират, че партията на Солберг може да постави завършек на изключителния връх на лявоцентристката Работническа партия, която е преди всичко през последните 90 година

Последните сондажи дават 85 места на дясноцентристите в 169-местния парламент и 84 за лявоцентристите, в това число и Зелените.

Предизборната акция беше извънредно тежка изключително за Йонас Гар Стьоре, водачът на Работническата партия. Смята се, че милионерът не е толкоз покрай гласоподавателите спрямо някогашния водач Йенс Столтенберг, който сега оглавява НАТО. Стьоре е подложен на критика, че влага във фонд, който има компании, които създават елементи за нуклеарни оръжия, което се не разрешава от Осло.

Настоящото държавно управление е най-дясното в историята на Норвегия поради наличието на антиимиграционната Прогресивна партия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР