Норвежци заеха първите две места на супергигантския слалом, който се

...
Норвежци заеха първите две места на супергигантския слалом, който се
Коментари Харесай

Аксел Лунд Свиндал спечели Супер Г в Кицбюел

Норвежци заеха първите две места на супергигантския слалом, който се организира на именитата писта Щрайфалм в Кицбюел (Австрия). Състезанието беше кратко, тъй като в горната част на трасето имаше гъста мъгла.

 Влади Зографски завоюва олимпийска квота за Пьончан!
Влади Зографски завоюва олимпийска квота за Пьончан!

Самоковецът зае 28-о място в старта за международната купа по ски полети в Бад Митердорф

Аксел Лунд Свиндал финишира първи за 35-и път в съревнование от международната купа в алпийските ски. Той даде време 1:30.72 минута, с половин секунда по-добро от това на сънародника си Шетил Йенсруд. Австриецът Матиас Майер изостана на 6 стотни от Йенсруд.

 Снимка 335161
Източник:

Четвърти се класира Ханес Райхелт (Австрия), пети - Адриен Тео (Франция), шести - Беат Фойц (Австрия). Утре на същата пистата ще се състои именитото втурване, считано от мнозина експерти като най-трудното и най-престижното.

В генералното класиране отпред продължава да е шесткратният притежател на трофея Марсел Хиршер с 974 точки. Следват трима " викинги " Хенрик Крисотферсън с 800 точки, Йенсруд със 639 точки и Свиндал със 634 точки. До края на конкуренцията има още 14 надпревари от общо 37.

За купата в супергигантския слалом отпред е Йенсруд с 260 точки. Следва го петкратният притежател на глобуса Свиндал с 214 точки и австриецът Винсент Крихмайер с 200 точки.

 Снимка 335163
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР