Норвежкият тенисист Каспер Рууд каза, че е изненадан, че е

...
Норвежкият тенисист Каспер Рууд каза, че е изненадан, че е
Коментари Харесай

Каспер Рууд е изненадан, че ще играе за титлата на Финалите на ATP

Норвежкият тенисист Каспер Рууд сподели, че е сюрпризиран, че е достигнал до мача за купата на Финалния шампионат на АТP в Торино.

23-годишният Рууд победи с 6:2, 6:4 руснака Андрей Рубльов в полуфиналите и записа третата си двусетова победа в четири мача в шампионата. Той има и една загуба от Рафаел Надал, която обаче бе без значение от него в последния кръг на груповата фаза.
 Рууд не срещна компликации против Рубльов и ще играе с Джокович на финала Рууд не срещна компликации против Рубльов и ще играе с Джокович на финала
По-рано през сезона Рууд игра на първия си край на шампионат " Мастърс 1000 " в Маями, а по-късно доближи и до финалите на " Ролан Гарос " и Откритото състезание на Съединени американски щати. Норвежецът загуби и трите мача, само че ще може да вземе един от най-ценните титли в света на тениса, в случай че по-късно през днешния ден победи сърбина Новак Джокович.

" Със сигурност съумях да изненадам себе си. Стартът на сезона беше сложен за мен, тъй като аз не играх на Откритото състезание на Австралия поради контузия в глезена. Бях тръгнал към у дома със самолета преди още шампионатът да е почнал и не съм си представял, че в края на сезона ще играя за купата във Финалите на АТП ", изясни Рууд пред кореспонденти.

" Не считам, че някой е очаквал да доближи до финала, тъй като при тези участници, които бяха тук, всички до един са по-добри играчи от мен на твърда настилка в зала ", сподели още той.
 Джокович още веднъж ще спори за купата на Финалите на ATP Джокович още веднъж ще спори за купата на Финалите на ATP
До момента Рууд има три загуби в три мача в кариерата си против Джокович, който пък ще търси шеста купа от заключителния за годината шампионат. Шест трофеи до момента е печелил само швейцарецът Роджър Федерер.

" Новак на край на шампионат зала и на твърда настилка е един от най-трудните съперници, които човек може да срещне. Знам, че ще се нуждая от нещо, което до момента не съм правил, другояче няма по какъв начин да го победя. Но имам вяра, че мога да печеля. Няма да е елементарно, това е ясно, само че ще се опитам да изстрелвам с най-хубавия си изстрел ", приключи Рууд.

Финалът на шампионата в Торино е довечера от 20:00 часа.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР