Норвежкият полузащитник Мартин Йодегор потвърди, че напуска Реал Сосиедад, за

...
Норвежкият полузащитник Мартин Йодегор потвърди, че напуска Реал Сосиедад, за
Коментари Харесай

Йодегор потвърди, че се завръща в Реал Мадрид

Норвежкият полузащитник Мартин Йодегор удостовери, че напуща Реал Сосиедад, с цел да се завърне в Реал Мадрид след извънредно сполучлив сезон чартърен в баския клуб.

Йодегор, който стана най-младият състезател на Реал Мадрид, когато дебютира на 16 години през 2015-а, се причисли към Сосиедад чартърен за един сезон през предходната година, само че с алтернатива за продължение за втори сезон. Полузащитникът съобщи през октомври предходната година, че желае да остане две години в Сосиедад, само че първенците от Реал върнаха 21-годишния норвежец в състава си преди новата акция.

" Исках да изпратя на всички почитатели прощално известие, само че на първо място да желае да изкажа признателност за това, което беше тази незабравима година за мен ", сподели Йодегор във видео, оповестено на формалния уебсайт на Реал Сосиедад.

Халфът оказа помощ на отбора да приключи на шесто място в класирането на Ла Лига и да си обезпечат място в шампионата Лига Европа през новия сезон. Реал Сосиедад отстрани Реал Мадрид в шампионата за Купата на Испания и доближи до финала против Атлетик Билбао, който беше отсрочен поради пандемията от COVID-19.

" Преживях страхотни моменти с този екип, започвайки с представянето ми, първия гол, достигането до финала за Купата на Испания и класирането за Лига Европа. Дойде време да се сбогуваме, само че аз вечно оставам почитател на Реал Сосиедад ", сподели още норвежецът.

Клубът отдаде респект на Йодегор, който има 7 гола в 36 мача във всички шампионати. " Трудно е да се направи толкоз огромно усещане за толкоз малко време, само че Мартин направи това. Той ни напуща, с цел да се върне в Реал Мадрид, само че в никакъв случай няма да забравим всичко, което е направил за нас в този паметен сезон ", се споделя в известие на уеб страницата на клуба.
Шампионска Лига 1/8 кръг, петък 7 август  Манчестър Сити 2:1краен резулат  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР