Норвежкият нападател Ерлинг Халанд е един от най-желаните футболисти в

...
Норвежкият нападател Ерлинг Халанд е един от най-желаните футболисти в
Коментари Харесай

Борусия има план как да задържи Ерлинг Халанд

Норвежкият нападател Ерлинг Халанд е един от най-желаните футболисти в целия свят, а съгласно сегашния му контракт с Борусия (Дортмунд) през лятото той ще има откупна уговорка от едвам 75 милиона евро.

Манчестър Сити и Реал (Мадрид) са най-сериозните претенденти за младия нападател, само че съгласно " Билд " в Дортмунд са задействали " проект Халанд ", с който да се опитат да задържат огромната си звезда и след 2022 година.

Немското издание оповестява, че " жълто-черните " са подготвени да предложат заплата от 16 млн. евро на година на Халанд, което би било рекордна сума за клуба. Норвежецът може да получава и възможни бонуси в размер на още осем милиона, които могат да дойдат от производителя на екипите на Борусия - " Puma ".
 Шеф в Борусия: В идващите няколко седмици ще приказваме за Ерлинг Халанд
Шеф в Борусия: В идващите няколко седмици ще приказваме за Ерлинг Халанд

Ще създадем по този начин, че да не чакаме до март или април, споделя той

Според " Билд " от " Puma " желаят да сключат и лична договорка с Халанд, като надцакат за това " Nike ".

Преговорите сред клуба, играча, сътрудника му - Мино Райола, и татко му - Алф-Инге, ще стартират през януари.

С възможна междинна заплата от към 20 млн. евро на сезон Халанд ще печели почти колкото голмайстора на Байерн (Мюнхен) Роберт Левандовски.

21-годишният норвежец има впечатляващите 76 гола в 75 мача за Дортмунд след прехвърлянето си от Република България Залцбург преди две години.

В последните месеци се появиха спекулации и за възможен интерес към него от Манчестър Юнайтед, където сега краткотраен управител е Ралф Рангник. Германецът работи в Република България Залцбург, когато Халанд бе притеглен там, както и когато бе продаден в Дортмунд, тъй че познава чудесно качествата му и поддържа положителни взаимоотношения с него и целия му екип.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР