Норвежкият колоездач Едвалд Боасон Хаген от екипа на Dimension Data

...
Норвежкият колоездач Едвалд Боасон Хаген от екипа на Dimension Data
Коментари Харесай

Норвежец спечели най-дългия етап в Тура

Норвежкият колоездач Едвалд Боасон Хаген от екипа на Dimension Data завоюва 19-ия и най-дълъг стадий от тазгодишното издание на Тур дьо Франс.

Викингът се откъсна от групата от към 20 бегълци пред колоната, която се оформи още при започване на стадия, и към 2,5 км преди финала и финишира първи в 222,5-километровата права сред Ембрюн и Салон-де-Прованс с време 5:06:09 часа.

Така Хаген съумя от трети опит да запише името си измежду спечелилите, откакто на два пъти в тазгодишното издание на влиятелната конкуренция завършваше като подгласник.

Лидерът Кристофър Фрум финишира с главната група на 11 минути зад спечелилия и резервира жълтото трико с общо време 83:26:55 часа и задатък от 23 секунди пред Ромен Барде от Франция и 29 пред Ригоберто Уран.

Етапът ще се запомни и с няколко любопитни епизода отвън колоезденето. Полицай на мотор се ядоса на почитател, който тичаше след един от състезателите и го изблъска в канавката край пътя, а мъжът се претърколи, изтупа прахоляка и престана да тормози колоездачите.

Шест изтребителя на френската авиация пък изненадващо се появиха в небето над колоната и изрисуваха сърце с цветовете на националния байрак и провокираха възторга на телевизионните фенове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР