Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният начин за приготвяне

...
Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният начин за приготвяне
Коментари Харесай

Кой е най-полезният метод за правене на кафе

Норвежки учени стигнаха до извода, че най-полезният метод за подготвяне на кафе е филтрирано кафе, приготвено посредством еднократно минаване на гореща вода през пласт смляно кафе върху филтъра, заяви Inverse.
Общо 508 747 души на възраст от 20 до 79 години са били включени в 20-годишно изследване. Учените взели поради и такива фактори като тютюнопушене, тегло, физическа интензивност, кръвно налягане и холестерол.
Според изследването умерената приложимост на филтрирано кафе понижава риска от гибел от сърдечно-съдови болести. Най-ниската смъртност измежду участниците в проучването беше измежду тези, които пиеха от една до четири чаши филтрирано кафе дневно.
„ Странно е, че пиенето на такова кафе е даже по-полезно, в сравнение с изцяло да се откажете от напитката. Използването на филтрирано кафе понижава риска от гибел с 15% по каквато и да е причина спрямо хората, които въобще не пият кафе “, се споделя в изследването.
Авторите на откривателите акцентират, че техните открития не потвърждават, че кафето спомага за възстановяване на здравето, само че допускат, че позитивните резултати са свързани с обстоятелството, че кафето е богато на антиоксиданти.
По-рано специалистите обявиха, че разпространяването на ковид в няколко страни в Южна Америка може да докара до стопански проблеми, по-специално до дефицит на кафе в света, напомня БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР