Норвежки съд осъди на най-малко 21 години затвор десен екстремист,

...
Норвежки съд осъди на най-малко 21 години затвор десен екстремист,
Коментари Харесай

21 години затвор получи нападателят срещу джамията в Осло

Норвежки съд осъди на минимум 21 години затвор десен екстремист, който предходната година се опита, съгласно обвинителния акт да убие колкото се може повече мюсюлмани в джамия в предградие на Осло, съобщи Агенция Франс Прес.

22-годишният Филип Мансхаус е наказан на 21 години "форваринг " (превантивно отнемане от свобода), като тази присъда може да бъде удължавана безкрайно.

Тъй като в скандинавската страна не съществува наказването "доживотен затвор ", присъдата "форваринг " разрешава наказан да бъде държан в пандиза за по-дълго време от правосъдната присъда, до момента в който е считан за публично рисков, отбелязва Агенция Франс Прес.

Заподозреният за стрелбата в джамията в Норвегия е признал за нападението

Мансхаус се афишира за неонацист и бе съден за ликвидиране и тероризъм.

Екипиран с бронежилетка и шлем с камера, на 10 август 2019 година терористът откри огън в джамия в региона Берум, само че без да убие или рано тежко никого, преди да бъде обезвреден от гости на джамията.

Впоследствие полицията откри тялото на доведената на Манхаус сестра. Жената от китайски генезис е била убита с четири патрона в тяхното жилище. Според прокуратурата и това закононарушение е било стимулирано от расистки подбуди.

Мъж откри пукотевица в джамия в предградие на Осло
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР