Норвежки представители съобщиха вчера, че заради нарастването на броя на

...
Норвежки представители съобщиха вчера, че заради нарастването на броя на
Коментари Харесай

Норвегия призова за отказ от ръкостискане

Норвежки представители оповестиха през вчерашния ден, че поради повишаването на броя на случаите на КОВИД-19 страната вкарва от 26 ноември по-строг надзор на граничните пунктове и ще изисква всички да се записват, преди да стъпят на нейна територия, съобщи Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция. Здравните управляващи пък предложиха на хората да се откажат от ръкостисканията.

Норвегия, също като други европейски страни, се изправи неотдавна пред повишаване на броя на случаите на заразяване с ковид, както и на хоспитализациите.

Какви ограничения постанова скандинавската страна

Министърът на правораздаването Емили Енгер Мел съобщи, че съгласно нея лимитираният достъп до страната й цели " да се следи по-добре кой влиза " в страната.

Всички навършили 16 години, в това число норвежките жители, ще би трябвало да се записват на държавен уеб страница три дни преди влизане в страната. Така те ще получат удостоверение, което ще би трябвало да показват на граничен пункт. В противоположен случай може да не бъдат позволени да влязат.

Здравният министър Ингвилд Херкол прикани хората да се откажат от ръкостисканията. По думите й поздравите може да стават с допиране на лакти, усмивка, кимване или ръка на сърцето.

На 25 септември Норвегия анулира множеството наложени поради ковид ограничавания. Тогавашният здравен министър Бент Хьойе съобщи, че " ръкостисканията ще бъдат разрешени още веднъж ".

В сряда норвежкият институт по публично опазване на здравето заяви, че чака повишаване на броя на случаите на заразяване измежду неимунизираните пълнолетни и по-възрастните.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР