Норвежки и американски учени установиха, че мъжете, които са пристрастени

...
Норвежки и американски учени установиха, че мъжете, които са пристрастени
Коментари Харесай

Фитнес маниаците са с по-висок риск от депресия

Норвежки и американски учени откриха, че мъжете, които са пристрастени към фитнес залите, по-често страдат от меланхолия, коeто ги тласка към корист с алкохол и прибягване към незаконни стероиди.

Специалисти от Норвежкия университет за просвета и технологии, взаимно с техни сътрудници от Харвардския университет изследваха 2400 американски мъже на възраст сред 18 и 22 години, постоянни гости на фитнес зали. Около 10 % от тях имали погрешна визия за тялото си, като се мислели за прекомерно цялостни и желаели да отслабнат посредством физически извършения. Една трета от участниците се били подложили на специфичен хранителен режим през миналата година, с цел да натрупат по-голяма мускулна маса.

Изследваната група се оказа с 4 пъти по-голяма възможност да посегне към анаболните стероиди, с цел да реализира съвършена физика. Участниците били и с 4 пъти по-голям риск от меланхолия, написа в. "Дейли мейл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Един от основните създатели на изследването, доктор Трине Еик-Неис разяснява, че множеството мъже, пристрастени към фитнеса, желаят да се снабдят с тялото на Кристиано Роналдо. "Това е огромен проблем, тъй като той е професионален състезател, до момента в който посетителите на фитнеса са елементарни младежи, които вървят на работа или учат. Ако желаят сходна физика, те би трябвало да посветят, съвсем като Роналдо, целия си работен ден на тренировките! "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР