Норвежки археолози са открили колекция от древни артефакти, съобщава Daily

...
Норвежки археолози са открили колекция от древни артефакти, съобщава Daily
Коментари Харесай

Уникални артефакти откриха норвежци при разтопяване на ледник

Норвежки археолози са разкрили сбирка от антични артефакти, оповестява Daily Mail, представен от БГНЕС.
На планински скат в националния парк " Йотунхаймен ", след разтопяване на хладилник, бяха открити близо 70 стрели, обувки, еленски тъкани и кости.
 Огромно парче лед се откъсна от най-големия хладилник в Гренландия Огромно парче лед се откъсна от най-големия хладилник в Гренландия
Огромно парче лед, по-голямо по повърхност от френската столица Париж, се е откъснало от най-големия мразовит шелф в Арктика. Това е станало зар...
Радиовъглеродното датиране демонстрира, че най-старите предмети датират от 4100 година пр.н.е., а най-новите - от 1300 година пр.н.е.
Намиращи се през по-голямата част от времето в недрата на ледника, някои стрели са оживели съвсем в истинския си тип. По върховете към момента има следи от смола и връв, което е разрешавало да бъдат прикрепяни към дървената основа на лъка.
По-рано стана известно, че в Ниделрандия археолози са разкрили всеобщ гроб с 20 човешки скелета. Погребението бе намерено наоколо до средновековния палат " Бейтщайн " покрай град Вианен по време на разкопки. Сред останките няма следи от облекла или бижута.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР