Норвежката телекомуникационна компания Telenor възнамерява да продаде българския си оператор.

...
Норвежката телекомуникационна компания Telenor възнамерява да продаде българския си оператор.
Коментари Харесай

Неофициално: Telenor продава българския си оператор

Норвежката телекомуникационна компания Telenor има намерение да продаде българския си оператор. Това оповестява профилираното издание Mergermarket, като се базира на три неофициални източника.

Българското издание " Капитал " пък е удостоверило от един източник, че кандидат-купувачът е бил определен като извънреден още през декември. Според клюки е допустимо това да е американски фонд, публична информация обаче към момента няма.

От българския телеком насочили за въпроси към норвежката централа.

До момента не е имало индикации, че норвежката компания има намерение да се раздели с бизнеса си в България.

Според Mergermarket възможната договорка може да включва и унгарските активи на Telenor като допълнение към България, Сърбия и Черна гора. Така възможният покупател може да получи наличие на четири пазара с общо съвсем 10 млн. клиенти (3.3 млн. в Сърбия и Черна гора, както и 3.1 млн. в Унгария).

" Теленор България " е третият оператор по доходи в страната: за последната година (към края на октомври 2017) те са 667 млн. лева Лидер е БТК с 875 млн. лева, следвана от " Мобилтел " с 806 млн. лева, само че и двете компании оферират доставка на телевизия и закрепен интернет, доката " Теленор " има единствено мобилни услуги, където е втора по пазарен дял.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР