Норвежката Statkraft вероятно ще започне изграждането на плаваща соларна централа

...
Норвежката Statkraft вероятно ще започне изграждането на плаваща соларна централа
Коментари Харесай

Най-големият производител на ВЕИ енергия в Европа изгражда плаваща соларна централа в Албания

Норвежката Statkraft евентуално ще стартира построяването на плаваща слънчева централа в язовира Баня в югоизточна Албания до края на месец юни. Централата ще бъде с оптималната мощ от 2 MW, написа SeeNews.

" Сега, когато всички регулаторни утвърждения са налице, ние издадохме уведомление да преминем към осъществяване на първата фаза на плана. Очакваме с неспокойствие да стартираме строителството до края на юни ", споделя в изказване Том Кристиан Ларсен, който е основен консултант по тактики и ръководство на активи в Statkraft.

Проектът е с обща капиталова стойност от към 2 милиона евро и ще включва две строителни етапи.

В първата фаза, която се чака да завърши през четвъртото тримесечие на 2020 година, доставчикът на Statkraft - норвежкият разработчик на плаващи слънчеви технологии Ocean Sun - ще достави плаващата система в язовира.

Във втората фаза ще бъдат доставени три спомагателни колета с панели, като се чака това да стане през 2021 година.

Statkraft е водеща компания в региона на хидроенергията в интернационален проект и най-големият производител на сила от възобновими източници в Европа. Компанията участва в Албания посредством напълно притежаваните от нея дъщерни сдружения Devoll Hydropower и Statkraft ВЕИ Албания.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР