Норвежката разузнавателна служба, отговаряща и за борбата с тероризма, обяви,

...
Норвежката разузнавателна служба, отговаряща и за борбата с тероризма, обяви,
Коментари Харесай

Ислямист стои зад кървавата атака в гей бар

Норвежката разследваща работа, отговаряща и за битката с тероризма, разгласи, че преглежда нападението в гей бар покрай центъра на Осло тази нощ като терористичен акт по ислямистки подбуди, съобщи Франс прес.

В нападението бяха убити двама души, а ранените са 21. Беше арестуван и обвинен за офанзивата. Според разузнаването той имал предистория, обвързвана с принуждение и закани, и е бил в полезрението на разследващите служби от 2015 година по отношение на опасения, че може да се радикализира и че може би е член на ислямистка екстремистка мрежа, съобщи ръководителят на разузнаването Роджър Берг.

По-рано през днешния ден полицията показа обвинения като норвежец от ирански генезис, прочут на разузнаването поради незначителни незаконни прояви.

Според Берг разузнаването е разговаряло със обвинения предишния месец, само че не е решило, че той има планове да прибегне към принуждение. Берг разясни, че разузнаването е било в течение и, че мъжът имал компликации, свързани с неговото психическо здраве. Заради случилото се разследващите служби усилиха равнището на паника в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР