Норвежката полиция заяви, че е арестувала въоръжен мъж и жена

...
Норвежката полиция заяви, че е арестувала въоръжен мъж и жена
Коментари Харесай

Закопчаха двама във връзка с инцидента с откраднатата линейка в Осло

Норвежката полиция съобщи, че е арестувала въоръжен мъж и жена по отношение на кражбата на кола за спешна помощ, врязала се в няколко души в столицата Осло, съобщи ДПА.

Никой не е потърпевш съществено и по първични данни няма признаци казусът да е обвързван с тероризъм, съобщи полицията в Осло в Туитър.

Ambulansen ble stjålet fra Rosenhoff litt over kl. 1230. Kontroll på ambulansen og en mistenkt i Krebs gate ca. kl. 1245. En kvinne med barnevogn og et eldre ektepar er påkjørt eller måtte hoppe unna ved Sandaker Senter. Kvinnen og barna er kjørt til sykehus.
— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) October 22, 2019
Ерик Хествик, който оглави интервенцията за арестуването на двамата, съобщи, че и мъжът, и дамата са познати на полицията. След като колата за спешна помощ е спряна в региона на Осло Турсхоф, са конфискувани две огнестрелни оръжия - пушка и полуавтоматично оръжие.

Жената, която няколко часа след случката се укриваше, имала тип на използвала опиати.

Vi søker etter en navngitt kvinne med følgende beskrivelse: Lys i huden, 165 cm, litt krøllete brunt hår, iført sort jakke, ser ruset ut. Kvinnen er sist observert på Rosenhoff. Ved observasjon må politiet kontaktes umiddelbart på 02800.
— OPS Politiet Oslo (@oslopolitiops) October 22, 2019
Заподозреният мъж е 32-годишен норвежец. Още се е намирал в колата за спешна помощ, когато е бил задържан. Той е обвинен за опит за ликвидиране, съобщи заместник-началникът на полицията в Осло Йохан Фредериксен.

Линейката блъснала детска количка със 7-месечни близнаци в нея, които са откарани в болница дружно с дамата, която бутала количката. Близнаците са с леки пострадвания.

Възрастна двойка съпрузи също е откарана в болница с леки пострадвания. Не излиза наяве дали са ударени от колата за спешна помощ или са потърпевши при опит да се махнат от пътя й. Хествик съобщи, че по отношение на ареста са създадени няколко изстрела, само че обвиненият мъж не е улучен и не е тежко потърпевш.

Според очевидци полицията стреляла в гумите на колата за спешна помощ, а полицейски коли се пробвали да й създадат таран.

Инцидентът почнал след сигнал за автомобилна злополука, подаден към 12.30 ч. по обяд локално време. След това изпратената на местопроизшествието кола за спешна помощ е била открадната. "Линейката е била похитена. Тримата души екип, които били в нея, са невредими, само че, несъмнено, са в потрес от случилото се ", сподели представител на Университетската болница в Осло пред организация НТБ.

Полицията е проследила колата за спешна помощ посредством джипиес и по-късно е разположила блокади, с цел да й препречи пътя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР