Норвежката организация, която отговаря за Нобеловата награда за мир, обяви,

...
Норвежката организация, която отговаря за Нобеловата награда за мир, обяви,
Коментари Харесай

Отмениха тазгодишния Нобелов концерт

Норвежката организация, която дава отговор за Нобеловата премия за мир, разгласи, че през 2018 година няма да бъде проведен Нобелов концерт, заяви Асошиейтед прес.

Олав Ньолстад, шеф на норвежкия Нобелов институт, сподели, че концертът се анулира краткотрайно, с цел да бъдат преосмислени " форматът и наличието му ". Решението е провокирано от " сложната финансова обстановка ".
В програмата на Нобеловия концерт постоянно е имало огромни имена на развлекателната промишленост. Лайънъл Ричи, Бон Джоуви, Арета Франклин, Мери Джей Блайдж са измежду звездите, които са били негови водещи.

" Медийните желания се трансформираха радикално от първия концерт през 1994 година Това е нещо, което уредниците и продуцентите на концерта осъзнават, движейки се напред - сподели Ньолстад. - Трудно ни е да поддържаме нужното финансиране и желаеме да използваме тази година, с цел да разработим нов формат ".

Отменянето на Нобеловия концерт не е обвързвано с финансовия скандал в Шведската академия и обвиняванията в полов тормоз, нито с решението тази година да не бъде присъждана Нобелова премия за литература. Лауреатът на Нобеловата премия за мир се афишира през октомври. Церемонията за връчване на премията и концертът нормално са в Осло на 10 декември, когато е годишнината от гибелта на Алфред Нобел.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР