Норвежката нефтогазова компания Equinor ( бившата Statoil) заедно с партньорите

...
Норвежката нефтогазова компания Equinor ( бившата Statoil) заедно с партньорите
Коментари Харесай

Норвежката Equinor е открила ново находище на петрол в Баренцово море


Норвежката нефтогазова компания Equinor ( някогашната Statoil) дружно с сътрудниците си в лицето на фирмите OMV и Petoro е разкрила ресурси от нефт на проучвателния бунар Sputnik в Баренцово море, се споделя в известие на компанията, представено и от профилирани издания.

Според известието извлекаемите ресурси авансово се правят оценка на 20 – 65 млн. барела петрол. Кладенецът Sputnik е продънен и проучван в границите на лицензия PL855 и е на към 30 километра на североизток от находището Wisting, което е ситуирано в северната част на Баренцово море в Норвегия.

„ Този резултат ни предизвиква, защото удостоверяват съществуването на нефт на север от Wisting. Геологията на Баренцово море е комплицирана и следва още доста работа, с цел да се дефинира рентабилността. Но това изобретение демонстрира, че настойчивостта и способността ни да се учим от работата на кладенците и преди се отплаща “, се цитират в известието думите на старши вицепрезидента на Equinor по изследването в Норвегия и Англия Nick Ashton.

Нефтогазовата компания Equinor (бившата Statoil) създава над 30 години залежи на въглеводороди на норвежкия континентален шелф. Най-голям акционер е страната.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР