Норвежката компания Equator Aicraft обяви разработката на електрически състезателен самолет.

...
Норвежката компания Equator Aicraft обяви разработката на електрически състезателен самолет.
Коментари Харесай

Догодина стартира Air Race E - надпревара за електрически самолети

Норвежката компания Equator Aicraft разгласи създаването на електрически спортен аероплан. Според Flightglobal, с този аероплан компанията има намерение да взе участие в първото съревнование за електрическите самолети Air Race E, планувано за 2021 година.

Организацията по конкуренцията Air Race E е дело на едноименния стартъп. Досега не се е провеждал нито един подобен конкурс в света. 

Очаква се в тези надпревари да вземат участие 10 самолета, които ще летят със скорост над 400 километра в час по кръгообразен въздушен маршрут с дължина към 1,5 километра от завой до завой. Височината на полета в надпреварата ще бъде единствено към 9 метра.

Според условията на надпреварата, самолетите би трябвало да бъдат оборудвани с електродвигател с мощ от 100 до 150 киловата и да имат маса от 300 до 350 кг. Устройствата би трябвало да бъдат основано особено за надпреварите. Самолетът на Equator Aircraft е записан под номер 10. В края на предходната година английската Rolls-Royce приключи сглобяването на електрическ аероплан, с който се възнамерява да се сложи връх на скоростта измежду самолети от този клас. Разработчиците дадоха на новия аероплан името ionBird и чакат, че той ще развие минимум 480 километра в час.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР