Норвежецът Йоханес Тингес Бьо спечели преследването на 12,5 километра в

...
Норвежецът Йоханес Тингес Бьо спечели преследването на 12,5 километра в
Коментари Харесай

Йоханес Тингес Бьо увеличи аванса си за СК

 Йоханес Бьо топи задатъка на Фуркад
Норвежецът Йоханес Тингес Бьо завоюва преследването на 12,5 километра в Оберхоф и усили задатъка си на върха във краткотрайното класиране за Световната купа по биатлон.

Българите, които взеха присъединяване в днешното съревнование, не съумяха да създадат нищо запаметяващо се. Антон Синапов изобщо не започва, Димитър Герджиков не финишира, а Красимир Анев остана на 36-о място с две неточности в стрелбата и закъснение от 3:38.8 минути от Бьо.

Норвежецът направи три неточности при стрелбата, само че още след първото посещаване на огневия рубеж пое лидерската позиция поради слабото показване на спечелилия във вчерашния спринт Александър Логинов от Русия.

До края той нямаше никакви проблеми и финишира с време от 34:29.8 минути. На второ място остана германецът Арнд Пайфер, който с офанзива във финалните метри изпревари безгрешния в стрелбата Лукас Хофер от Италия. Пайфер изостана с 15.1 секунди от Бьо, а Хофер с 15.8.

Французинът Мартен Фуркад, който е и настоящ победител в на Световната купа, приключи четвърти 32.6 секунди, като двете неточности при четвъртата пукотевица го лишиха от опцията да нападна даже първата позиция.

В генералното класиране за сезона води Йоханен Тингнес Бьо с 542 точки, пред Александър Логинов с 412 и Мартен Фуркад с 342. В неделя биатлонистите застават на старт за щафетата на 4х7,5 километра.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР