Норвежецът Шетил Янсруд триумфира в старта в супер гигантския слалом

...
Норвежецът Шетил Янсруд триумфира в старта в супер гигантския слалом
Коментари Харесай

Янсруд спечели за трети път малкия глобус в супер гигантския слалом

Норвежецът Шетил Янсруд победи в старта в супер гигантския слалом в Квитфил и завоюва за трети път в своята кариера дребния бистър глобус в дисциплината. 32-годишният скиор беше най-хубав в супер-Г през 2014/15 и 2016/17, като за четвърти път печели бистър глобус след този в спускането преди три сезона.

В норвежкия курорт Квитфил Янсруд беше по-бърз от Беат Фойц и Брис Роже. Те останаха надлежно на 22 и 33 стотни зад представителя на домакините, който измина трасето за 1:33.21 минути.

След отпадането на своя съотечественик Аксел Лунд Свиндал, Янсруд си подсигурява крайната победа, макар че във финалите в Оре следва още един старт в супер-Г.

" Много се веселя, тъй като беше доста мъчно. Имаше напрежение, само че съумях да се оправя с него. Мисля, че през целия сезон демонстрирах неизменност ", сподели Янсруд след финала.

Победата е четвърта за Янсруд пред родна аудитория на пистата Олимпиябакен. Общият брой победи на норвежеца в Световната купа е 21 (осем в спускането, 11 в супер-Г, един успореден великански слалом и една комбинация).

От 14 до 18 март предстоят стартовете от финалите на Световната купа в шведския курорт Оре. Те ще се проведат в следната поредност: втурване, супер-Г, великански слалом и слалом.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР