Норвегия защити титлата си в щафетата на 4 по 6

...
Норвегия защити титлата си в щафетата на 4 по 6
Коментари Харесай

Норвегия с трета поредна световна титла от щафетата в биатлона

Норвегия отбрани купата си в щафетата на 4 по 6 км на международното състезание по биатлон в Поклюка (Словения). Ингрид Ландмарк Тандреволд, Тирил Екхоф, Ида Лин и Марте Олсбу Рьойзеланд изминаха трасето за 1:10.39.0 час като използваха 11 спомагателни патрона, само че не позволиха наказателна обиколка. За Норвегия това е трета поредна международна купа след 2019 и 2020 година, предава. 

На второ място приключи Германия на 8.8 секунди с пет спомагателни патрона, а бронзовото отличие за трета поредна година завоюва Украйна на 9.2 секунди със 7 спомагателни патрона. Двата тима също са без наказателна обиколка.

Любопитно е, че призовата тройка от това съревнование е безусловно същата както преди година на международния шампионат в Антхолц-Антерселва.

Щафетата на България в състав Милена Тодорова, Даниела Кадева, Мария Здравкова и Валентина Димитрова приключи на 18-а позиция. Българките използваха 9 спомагателни патрона, не позволиха наказателна обиколка и приключиха на 6:34.7 минути след Норвегия. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР