Норвегия, в която епидемията от новия коронавирус се забавя, днес

...
Норвегия, в която епидемията от новия коронавирус се забавя, днес
Коментари Харесай

Най-малките ученици в Норвегия от днес тръгнаха на училище

Норвегия, в която епидемията от новия ковид се забавя, през днешния ден отвори още веднъж учебните заведения за най-малките. Това е нов стадий от напълно мудна и постепенна нормализация, който обаче безпокои някои родители, съобщи Франс прес.

Седмица откакто в скандинавката страна още веднъж заработиха детските ясли и градини, в учебно заведение се връщат децата на възраст от 6 до 10 години, които в течение на месец и половина имаха уроци по интернет. Сега те ще учат в клас в групи от не повече от 15 деца.

Някои родители обаче считат тази стъпка за преждевременна, още повече че след отварянето на яслите и детските градини няколко чиновници дадоха позитивен тест за COVID-19.

Не бих се изненадал, в случай че нещата се влошат след отварянето на учебните заведения, разяснява родител на уеб страницата "Детето ми не е лабораторно зайче за COVID-19 ", който досега има близо 30 000 консуматори.

С новата крачка Норвегия продължава последователно да анулира рестриктивните мерки, оповестени на 12 март за въздържане на епидемията. Разрешение да възобновят работа имат също фризьори и козметици.

Множество ограничения, като възбраната на спортни и културни прояви и рекомендациите за обществена отдалеченост, обаче остават в действие.

"Не бива да се отпускаме, а да работим настойчиво болестта да остане под надзор. Не бъдем ли внимателни, това може да има тежки последствия за другите. В най-лошия случай ще се наложи да затегнем още веднъж ограниченията. Трябва да се постараем да избегнем подобен процес ", предизвести на конференция в петък министър-председателката Ерна Сулберг.

По днешни данни на норвежкия институт за опазване на здравето броят на инфектираните с ковид през последното денонощие се е нараснал с 28 до общо 7533-ма души, показва ТАСС.

В последните дни броят на новите случаи се беше нормализирал към 100 души на денонощие. Вчера и през днешния ден обаче се оповестява за по-малко от 50 новозаразени за 24 часа, което е най-ниското ниво за последните седмици.

Починалите вследствие на ковид в страната са 201 и от през вчерашния ден броят им не се е трансформирал. В болница се намират 122-ма пациенти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР