Норвегия тази зима страда от недостиг на сняг и затова

...
Норвегия тази зима страда от недостиг на сняг и затова
Коментари Харесай

И в Норвегия няма сняг тази зима

Норвегия тази зима страда от дефицит на сняг и по тази причина е принудена да си направи неестествен, с цел да зарадва децата и скиорите, съобщи Ройтерс.
Шест огромни машини за неестествен сняг обезпечават опция на норвежките деца  да се отдадат на едно от обичаните си удоволствия - ски бягането в норвежката гора Йостмарка. Всяка друга зима там пътеките щяха да бъдат покрити с натурален сняг. Но тази година е изключение, споделя 30-годишната Мари Стен, която се връща след джогинг из горските пътеки, които този януари не са затрупани със сняг. " Това е първият януари без сняг ", добавя младата жена и споделя, че мощно се надява това да бъде и последният януари без снежна завивка.
Данните на Норвежкия метеорологичен институт обаче са обезкуражителни. Според прогнозите на института през 2050 година в горите към Осло може да има единствено 50 дни със снежна завивка, надхвърляща 30 сантиметра. За съпоставяне понастоящем има 80 такива дни в годината, а през 1900 година те са били 140. Институтът счита, че разликата се дължи на измененията в климата, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Много от норвежците към този момент са почнали да се приспособяват към новите действителности. Снегът обаче е част от норвежката просвета. За това приказва фактът, че Норвегия завоюва най-големия брой медали на Зимните олимпийски игри през 2018 година, макар че бе изпратила на тях на половина по-малко спортисти от Съединени американски щати.
Някои норвежки детски градини влагат в този момент в машини за сняг или по този начин наречените " оръдия за сняг ", с цел да може техните ученици да вършат снежни индивиди.
Норвежката компанията " Хеписноу ", основана в Лилехамер, където през 1994 година се организираха Зимните олимпийски игри, заяви, че е почнала да продава дребни машини за сняг на фамилии, детски градини и спортни клубове, с цел да удовлетворят те " снежните си потребности ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР