Норвегия ще се откаже от повечето от все още действащите

...
Норвегия ще се откаже от повечето от все още действащите
Коментари Харесай

Норвегия сваля част от мерките против вируса

Норвегия ще се откаже от множеството от към момента настоящите ограничавания поради COVID-19, защото е малко евентуално продължаващо повишаване на случаите на ковид да заплаши действието на здравната система, съобщи през днешния ден министър председателят на Юнас Гар Стьоре. Съобщението пристигна след сходни решения на прилежаща Дания и други европейски страни, в това число Англия, Ирландия и Нидерландия, които през последните седмици облекчиха или отстраниха рестриктивните мерки в опит да се върнат към естествения живот.

На заведенията за хранене в страната още веднъж ще бъде позволено да сервират алкохол след 23:00 ч. Вече няма да е наложително да се работи от у дома, а настоящето ограничаване от до 10 гости в частни домове се анулира, сподели на конференция норвежкият министър председател.

През декември Норвегия мина към отчасти блокиране, с цел да се бори с бързо разпространяващия се вид Омикрон на ковид. Според държавното управление множеството от тези ограничения обаче към този момент не са нужни.

" Въпреки че доста повече хора се заразяват, приетите в болница са по-малко. Ние сме добре предпазени от имунизациите. Това значи, че можем да облекчим доста ограничения, даже когато инфекциите се усилват бързо ", сподели норвежкият министър председател.

Страната ще резервира главните ограничения за обществена отдалеченост като ще помоли хората да стоят на разстояние най-малко един метър един от различен и да носят маска на лицето на препълнени места. Така въпреки всичко ще бъде затруднено действието на някои бизнеси, като да вземем за пример нощните клубове и местата за развлечения.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР