Норвегия ще приведе военните си сили в повишена степен на

...
Норвегия ще приведе военните си сили в повишена степен на
Коментари Харесай

Норвегия повишава военната си готовност в отговор на войната в Украйна

Норвегия ще приведе военните си сили в нараснала степен на подготвеност от на следващия ден, защото ускорява сигурността си в отговор на войната в Украйна, съобщи през днешния ден норвежкият министър-председател Юнас Гар Стьоре, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
В момента Норвегия е най-големият експортьор на природен газ за Европейския съюз, осигурявайки към една четвърт от целия импорт на Европейски Съюз след намаляването на газа от съветските газови потоци.

" Това е най-тежката обстановка в региона на сигурността от няколко десетилетия насам ", съобщи на конференция норвежкият министър председател. " Няма индикации, че Русия уголемява военните си дейности към други страни, само че нарасналото напрежение ни прави по-изложени на закани, разследващи интервенции и акции за въздействие ", добави Стьоре.

Въоръжените сили ще прекарват по-малко време в образование и повече време в осъществяване на оперативни задания, а вътрешните сили за бърза готовност ще имат по-активна роля, съобщи министърът на защитата Бьорн Арилд Грам.

Военновъздушните сили анулираха образованието в Съединените щати със своите изтребители Ф-35, предпочитайки да ги оставят в Норвегия, съобщи командващият въоръжените сили на Норвегия военачалник Ейрик Кристоферсен. " Очакваме тази обстановка да продължи най-малко една година ", добави той.

Норвегия за първи път изпрати свои военни за защита на офшорни платформи и наземни уреди след течовете от газопровода " Северен поток " на 26 септември и получи поддръжката на английските, френските и немските военноморски сили.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР