Норвегия ще позволи достъпа на нейна територия на определени категории

...
Норвегия ще позволи достъпа на нейна територия на определени категории
Коментари Харесай

Норвегия ще приеме европейски работници въпреки пандемията

Норвегия ще разреши достъпа на нейна територия на избрани категории европейски служащи за браншове, които страдат от сериозен дефицит на работна ръка, в това число селското стопанство и петролния отрасъл, макар ограниченията против разпространяването на COVID-19. Това заяви през вчерашния ден държавното управление, представено от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Мярката, която влиза в действие неотложно, смекчава някои от рестриктивните мерки за идващите от чужбина, наложени в битката с ковид.

От 16 март Норвегия забрани влизането на нейна територия на чужденци и подреди да изоставен тези, които към този момент са в страната, само че нямат жителство.

Официални лица обаче показаха през вчерашния ден, че са нужни изключения от режима в поддръжка на основни браншове, където има дефицит на работна ръка. Основно място измежду тях има селското стопанство, което напролет зависи от сезонните служащи.

Още по тематиката четете тук.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1300)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР