Норвегия ще изпробва експериментална схема за снабдяване на наркозависими с

...
Норвегия ще изпробва експериментална схема за снабдяване на наркозависими с
Коментари Харесай

Норвегия ще даде безплатен хероин на стотици наркомани

Норвегия ще тества пробна скица за доставяне на наркозависими с безвъзмезден хероин в опит да се пребори с епидемията от свръхдози, която е обхванала скандинавската страна, написа английският вестник „ Индипендънт “ (Independent).
Правителството заяви, че от норвежката Дирекция по опазване на здравето и обществени въпроси е било поискано да предложи стратегия, която д а усъвършенства качеството на живот на тези, които се борят с използването на опиати.
Да се боцкаш законно с хероин в София... Възможно ли е
Министърът на опазването на здравето Бент Хойе съобщи в изказване, оповестено в обществената мрежа Facebook, че се надява самодейността да „ даде решение, което ще даде... по-добро качество на живот за някои наркомани, които през днешния ден са отвън нашия допир и на които актуалните стратегии не оказват помощ задоволително “.
Норвегия има най-голям % на смъртност от свръхдоза в Европа, като през 2015 година от свръхдоза в страната са умирали 80 на всеки 1 млн. души.

Хойе прибавя, представен от в. „ Афтенпостен “, че има предпочитание да бъде създадена стратегия за лекуване с хероин.
„ Искаме да помогнем на тези, до които ни е мъчно да достигнем, тези, които не са част от програмата за лекуване с опиати и които е мъчно да бъдат излекувани “, споделя министърът.
Пилотната стратегия ще започва през 2020 година, когато в Норвегия ще има до 400 наркомани, на които ще бъде постановен хероин за медицински цели. Не е ясно по какъв начин ще бъдат определени пациентите, нито какво количество от дрогата ще им бъде предписано.
Медицинската терапия с хероин към този момент е призната или тествана в Швейцария, Холандия и Дания ,
...а последователите на схемата са на мнение, че по този метод ще се понижат смъртността и престъпността.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР