Норвегия повишава бойната си готовност от 1 ноември на фона

...
Норвегия повишава бойната си готовност от 1 ноември на фона
Коментари Харесай

Напрежение! Норвегия повишава бойната си готовност

Норвегия покачва бойната си подготвеност от 1 ноември на фона на войната в Украйна. Това разгласи министър-председателят Йонас Гар Стьоре, представен от " Ройтерс ".

Това е най-тежката обстановка със сигурността от няколко десетилетия, акцентира той на конференция.

Няма признаци, че Русия уголемява войната си и към други страни, само че нарасналото напрежение ни прави по-изложени на закани, разследващи интервенции и акции за въздействие, уточни норвежкият министър председател.

Миналата седмица норвежката полиция арестува обвинен за съветски разузнавач в арктическия град Тромсьо. Мъжът, който е работил като академик в университета в града, се е представял за бразилски жител на към 35-40 години, само че полицията счита, че същинската му идентичност е съветска.

На 17 октомври полицията задържа четирима съветски жители - трима мъже и една жена, откакто те са били видяни да вършат фотоси на обекти, неразрешени за снимка, в централната част на страната.

През последните седмици се оповестява за голям брой наблюдения с дронове наоколо до норвежките офшорни петролни и газови платформи.

Полицията отхвърли да разкрие повече детайлности " заради естеството на случая ".

Норвегия ускори ограниченията за сигурност към основна енергийна, интернет и електроенергийна инфраструктура след подводните детонации предишния месец, които повредиха двата газопровода " Северен поток " в Балтийско море, доставящи съветско синьо гориво до Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР