Норвегия постигна шеста победа на Европейското първенство по хандбал за

...
Норвегия постигна шеста победа на Европейското първенство по хандбал за
Коментари Харесай

Норвегия е третият полуфиналист на Еврохандбал 2020

Норвегия реализира шеста победа на Европейското състезание по хандбал за мъже. Световният вицешампион се наложи над безконечния си противник Исландия с 31-28 (19-12) и има цялостен актив от 9 точки в група 2 от втората групова фаза. Исландците изгубиха късмет за Топ 4 и имат единствено 2 точки.

Сандер Сагосен беше най-резултатен за спечелилите с 9 гола.

Словения е на второ място с 6 точки и е в най-хубава позиция за място на 1/2-финалите. Бившата югославска република се наложи над Португалия с 29-24 (14-15). Иберийците също отпаднаха от борбата за медалите.

Унгария малко изненадващо загуби от домакина на групата Швеция с 18-24 (9-10) и е с 4 точки. Маджатите би трябвало да се наложат над Португалия и да се надяват на победа на Норвегия против Словения. Унгария има победа в директния дуел със словенците.

Днес завършват мачовете от втората групова фаза. Хърватия, Испания и Норвегия, с изключение на място на полуфиналите, към този момент си осигуриха и квота за Мондиал 2021. Европейският първенец ще получи виза за Олимпийските игри в Токио. Някои от отбори от Стария континент ще имат спомагателен късмет с присъединяване си на междуконтинентална подготовка през март.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР