Норвегия по време на последната газова година (от октомври) е

...
Норвегия по време на последната газова година (от октомври) е
Коментари Харесай

Норвегия е изнесла рекордно количество природен газ за Европа

Норвегия по време на последната газова година (от октомври) е изнесла за Европа рекорден размер газ - 123 милиарда кубически метра, сподели старши вицепрезидент на маркетинг и търговия Statoil Thor Мартин Анфинсен на Европейска газова конференция в Есен.
„ Виждаме по-голямо търсене в Европа по разнообразни причини”, добави той. Мениджърът на Statoil означи, че Норвегия обслужва 25% от потреблението на газ в Европа.
В диалог с Интерфакс той сподели, че Statoil продава природен газ (LNG) от норвежкия план Snohvit.
Той добави, че компанията купува газ от трети страни, само че повече, с цел да усъвършенства портфейла - половината от размера е получен от находището. През идната година се чака размерите ще останат на същото равнище.
Говорейки на конференция в Милано в Италия, чиновници от немската RWE, френската Total и Engie, норвежката Statoil и на Petronas Energy обявиха, че вълната от LNG, която в началото е бе планувана за 2016 година и по-късно за тази година, не съумя да се реализира.
„ Това няма да се промени доста през идващите години”, сподели Филип Ведрен, шеф по доставките на газ в Engie.
Азиатското търсене на LNG беше доста по-силно от предстоящото - изключително в Китай - и Европа съумя да посрещне малко по-голямото си търсене от Русия и Норвегия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР