Норвегия обяви днес, че ще предостави близо 1 млрд. евро

...
Норвегия обяви днес, че ще предостави близо 1 млрд. евро
Коментари Харесай

Норвегия ще предостави близо 1 млрд. евро на Украйна за хуманитарна помощ и възстановяване

Норвегия разгласи през днешния ден, че ще даде близо 1 милиарда евро на Украйна за интервала до края на 2022 година и за цялата 2023 година Новината бе огласена във връзка посещаване в Киев на норвежкия министър председател Юнас Гар Стьоре, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6231
Това доста подаяние от 10 милиарда норвежки крони (близо 970 млн. евро), което ще добави предходни помощи, обявявани от Осло, би трябвало да послужи за " филантропична помощ, възобновяване на страната, (покупка на) оръжие и за подкрепяне на действието на държавните институции " на Украйна, уточни в изказване норвежкото държавно управление.

" Заставаме до украинския народ ", сподели Стьоре в изказването. " Допринасяме в поддръжка на битката на украинците за независимост. Те се бият за страната си, само че също и за нашите демократични полезности ", добави той.

Обявяването на помощта беше направено по отношение на днешното посещаване на норвежкия министър председател в Киев и в Яхидна, село покрай Чернигов, мощно потърпевшо от съветската инвазия.

Потресен от видяното при визитата си норвежкият министър председател го дефинира " взор към пъкъла на земята ", съобщи норвежката осведомителна организация НТБ.

В сряда Осло разгласи, че дава на Украйна три реактивни системи за залпов огън, от каквито страната изпитва изключително остра потребност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР