Норвегия обяви днес, че ще предостави близо 1 млрд. евро

...
Норвегия обяви днес, че ще предостави близо 1 млрд. евро
Коментари Харесай

Норвегия дава близо 1 млрд. евро на Украйна за хуманитарна помощ и възстановяване


Норвегия разгласи през днешния ден, че ще даде близо 1 милиарда евро на Украйна за интервала до края на 2022 година и за цялата 2023 година Новината бе огласена във връзка посещаване в Киев на норвежкия министър председател Юнас Гар Стьоре, съобщи Франс прес.

Това доста подаяние от 10 милиарда норвежки крони (близо 970 млн. евро), което ще добави предходни помощи, обявявани от Осло, би трябвало да послужи за " филантропична помощ, възобновяване на страната, (покупка на) оръжие и за подкрепяне на действието на държавните институции " на Украйна, уточни в изказване норвежкото държавно управление.

" Заставаме до украинския народ ", сподели Стьоре в изказването. " Допринасяме в поддръжка на битката на украинците за независимост. Те се бият за страната си, само че също и за нашите демократични полезности ", добави той.

Обявяването на помощта беше направено по отношение на днешното посещаване на норвежкия министър председател в Киев и в Яхидна, село покрай Чернигов, мощно потърпевшо от съветската инвазия.

Потресен от видяното при визитата си норвежкият министър председател го дефинира " взор към пъкъла на земята ", съобщи норвежката осведомителна организация НТБ.

В сряда Осло разгласи, че дава на Украйна три реактивни системи за залпов огън, от каквито страната изпитва изключително остра потребност.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР