Норвегия обяви, че планира да изпрати брониран пехотен батальон до

...
Норвегия обяви, че планира да изпрати брониран пехотен батальон до
Коментари Харесай

Норвегия праща войници на границата с Русия

Норвегия разгласи, че възнамерява да изпрати брониран пехотен батальон до арктическата си граница с Русия и да закупи повече танкове и артилерия в отговор на растящите закани, осведоми Ройтерс.

Военният министър на скандинавската страна Ане Мари Ериксен Сьорайде не загатна Русия, до момента в който разкриваше военния проект на държавното управление. Тя разясни, че все още няма съответна военна опасност.

" Ситуацията със сигурността става все по-предизвикателна и по-непредсказуема ", посочи министърът пред публицисти.

В проекта е заложено разполагането на батальон в Порсангер до границата с Русия. Също по този начин се планува обособяване на средства за закупуване на танкове, артилерия и далекобойни оръжия с прецизна пукотевица.

" Трябва да можем да пазиме всички елементи на страната си...това е явен сигнал, че имаме съответна отговорност на север ", разясни министърът.

Засега няма коментар от съветското посолство в Осло.

Норвежкото държавно управление на малцинството се нуждае от поддръжката на други партии, с цел да прокара предложенията в Народното събрание, въпреки че има необятен консенсус за усилване на защитата в Северна Норвегия.

През юни Русия разгласи, че решението на Норвегия да удължи наличието на американски войски в скандинавската страна ще утежни връзките и може да ескалира напрежението по северния фланг на НАТО.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР