Норвегия нанесе първа загуба на България в Лига на нациитеОтборът

...
Норвегия нанесе първа загуба на България в Лига на нациитеОтборът
Коментари Харесай

Норвегия нанесе първа загуба на България в Лига на нациите

Норвегия нанесе първа загуба на България в Лига на нациите
Отборът на България загуби от Норвегия с 0:1 в мач от група С3 на Лига на нациите, игран на стадион „ Улвеал “ в Осло.

До този момента българският отбор имаше три победи от три мача в новата конкуренция на УЕФА, само че против скандинавците позволи проваляне и изпусна първото място в групата. От първата минута на дуела домакините постановиха натиска, а защитата на „ лъвовете “ бе нестабилна и позволи доста рискове пред Пламен Илиев. След няколко пропуща възпитаниците на Ларс Лагербак поведоха в резултата в 31-та минута, когато Мохамед Елионуси осъществя на празна врата от непосредствена непосредственост след добър пробив и паралелно подаване на Омар Елабделауи.

След почивката родните национали изравниха играта и погледнаха по-смело в офанзива, само че по този начин и не съумяха да затруднят отбраната на домакините. Селекционерът на България Петър Хубчев направи няколко промени в състава си, пускайки в игра Радослав Василев, Божидар Краев и Кристиян Малинов, само че това не съумя да укрепи нападението на отбора. Норвежците от своя страна имаха отличен късмет да стигнат до втори гол, само че централният нападател на тима Джошуа Кинг не съумя да уцели топката на празна врата.

В последна сметка срещата приключи без повече голове и България позволи първа загуба в шампионата. По този метод България и Норвегия към този момент имат по девет точки в актива си, само че скандинавците заемат първото място поради по-добрата си голова разлика. В другия мач от групата Словения и Кипър направиха тъждество 1:1 в Любляна, след което Кипър има 4 точки и резервира минимални шансове за победа в групата, до момента в който Словения отпадна от борбата за първото място. До края на конкуренцията за България следва посещение на Кипър и домакинство на Словения, до момента в който Норвегия гостува и на двата противника. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР