Норвегия и Дания предвиждат вдигане на ограниченията за пътуване до

...
Норвегия и Дания предвиждат вдигане на ограниченията за пътуване до
Коментари Харесай

Дания и Норвегия вдигат ограниченията за пътуване до определени европейски държави

Норвегия и Дания плануват повдигане на рестриктивните мерки за пътешестване до някои страни от континента според от обстановката с ковид в тях. Изборът зависи напълно от епидемиологичната конюнктура в обособените страни, написа 24 часа.
Копенхаген, да вземем за пример, още от събота ще вдигне рестриктивните мерки за европейски страни, където процентът на болестите е под 20 на 100 000 души. При тези критерии от въпросните страни са изключени Обединеното кралство, Ирландия, Малта, Португалия, Румъния и съвсем цяла Швеция. Дания към този момент отвори границите си за германци, норвежци и ирландци на 15 юни.
Норвегия пък ще вдигне рестриктивните мерки за пътешестване, считано от 15 юли. Страната ще показа на 10 юли лист на страните, до които ще може да се пътува според епидемиологичната обстановка. Норвегия към този момент отвори границите си на 15 юни със съседите си – Дания, Финландия, Исландия, като се изключи Швеция, където към момента има доста случаи на болест. Норвегия имаше едни от най-рестриктивните ограничения за пътешестване. Понастоящем там е неразрешено влизането на множеството хора, които не са пребиваващи на норвежка територия, а пътуванията в чужбина пък по-късно водят до 14 дни карантина при завръщане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР