Нормативна промяна ще включи нов критерий при определянето на участък

...
Нормативна промяна ще включи нов критерий при определянето на участък
Коментари Харесай

АПИ въвежда нов критерий за определяне на опасните участъци по пътищата

Нормативна смяна ще включи нов аршин при определянето на сектор от пътя с централизация на пътно-транспортни катастрофи - това ще бъде броят на ранените и починалите в дадения сектор, заяви пред " Дарик " Дафинка Пангарова от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Промяната ще залегне в наредбата за определяне и обезопасяване на секторите с централизация на пътни катастрофи. Пангарова изясни още, че все още организацията инспектира положението на автомагистралите ежемесечно, на три месеца се прави инспекция на първокласните и второкласните пътища, а на половин година се ревизират третокласните.

" В множеството европейски страни с цел да бъде разгласен даден сектор за подобен с централизация на пътно-транспортни катастрофи, в него би трябвало да има най-малко 6-има ранени и починали за интервал от 3 години обратно. У нас тези сектори се дефинират само въз основата на брой произшествия по отношение на брой минали коли за интервал от 24 часа. Затова наредбата ще прегледана и изменена ", изясни Дафинка Пангарова.

В ефира на " Дарик " специалисти по пътна сигурност разясниха утвърденото на първо четене отпадане на знаците за стационарна и мобилна камера на пътя. Според Димитър Ганев от Обществения съвет за пътна сигурност мярката е потребна, само че няма да реши казуса с броя на починалите. Според данните за 2016 година едвам шестима души са починали при случай поради превишена скорост. Мерките против превишената скорост, алкохола и опиатите няма да понижат броя на злополуките с съдбовен край, счита Христо Радков, ръководител на МЕНСА.

От АПИ оповестиха, че откритите евентуални опасности в 16 от тунелите у нас са обезопасени. Предстои довършването на ремонтните действия в десните тръби на тунелите " Витиня " и " Ечемишка " и тяхното стартиране.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР