Нормалното производство на хормони има дълбок ефект върху общото ви

...
Нормалното производство на хормони има дълбок ефект върху общото ви
Коментари Харесай

9 естествени начинa за балансиране на хормоните

Нормалното произвеждане на хормони има бездънен резултат върху общото ви здраве. Така че, в случай че тялото ви претърпи някакви промени в равнищата на хормоните, може да страдате от неприятни признаци, като започнете със суха или сърбяща кожа, отмалялост и промени в настроението и приключва с Постановление на Министерски съвет, наддаване на тегло, световъртеж и мигрена. За благополучие, можете да подобрите хормоналното си здраве, като въведете някои нови привички в нормалния си метод на живот.

Ето най-ефективните способи за поддържане на хормоналния баланс, без да употребявате никакви лекарства:

1. Подобрете кръвообращението в таза

Ефективната циркулация на кръвта в таза е от значително значение за поддържане на салдото на хормоните. Така че, в случай че вашата менструация стартира или приключва с доста тъмнокафява кръв или усещате болежка ниско в корема, би трябвало да се консултирате с доктор. В този случай пробвайте да извършите масаж или да слагате компреси с джинджифил.

2. Яжте повече яйца

За да оптимизирате здравето на хормоните си, се предлага да консумирате най-малко 20-30 грама протеин на хранене. И измежду всички храни с високо наличие на протеин, яйцата се смятат за най-хранителните. Ежедневната им консумация може да ви помогне да намалите равнищата на инсулин и грелин, хормонът, който ви кара да се чувствате гладни. Яйцата също по този начин ще ви оказват помощ да забързате метаболизма си и да отслабнете по-бързо.

3. Практикувайте дифрагматичното дишане

Според обичайна китайска медицина, вашите страсти и хормони са тясно свързани един с различен по следния метод:
Страхът визира равнищата на кортизол и може да аргументи проблеми с репродуктивните ви органи, бъбреците и надбъбречните жлези. Фрустрацията и нетърпението са свързани с естрогенен дисбаланс и могат да причинят заболяване на черния дроб. Тревожността е обвързвана с равнищата на инсулина и може да докара до диабет. Ако се чувствате уплашени, ядосани или претрупани, пробвайте се да практикувате надълбоко коремно дишане минимум 15-20 минути, два пъти дневно. Това ще ви помогне да намалите хормоните на напрежението и да подобрите цялостното си възприятие за благоденствие.

4. Яжте органични храни

Повечето пестициди, торове и хормони на растежа, употребявани в храните, които нормално ядете, могат да разрушат ендокринната система. Например, пестицидите нормално съдържат ксееноестроген, това са синтетични хормони, които объркват вътрешните ви органи, тъй като те имитират естествения женски хормон естроген.
Така че най-лесният метод да възстановите хормоналния си баланс е да измененията питателните си привички. За да извършите това, постоянно проверявайте етикетите на храните и избягвайте да купувате авансово опаковани храни. Също по този начин е добре да консумирате единствено органична храна. Също би трябвало да избягвате да ядете ГМО храни, защото те нормално се напръскват с глифозат. Този хербицид може да аргументи хормонални проблеми и да докара до меланхолия, неплодородие, вродени недостатъци и даже рак.

5. Взимайте детоксикиращи вани

Релаксираща вана с британска сол ще ви помогне да увеличите равнищата на магнезий в тялото си и да намалите стресовите си хормони по едно и също време. Просто напълнете ваната си с топла вода и прибавете към нея 1-3 чаши британска сол. В допълнение към британската сол можете да добавите и половин чаша сода за самун и няколко капки етерични масла. Потопете се във ваната за към 12-15 минути, по-късно изплакнете с чиста вода.

6. Пийте " Соле "

Докато елементарната сол може да е в действителност нездравословна за човешкото тяло, в случай че се употребява в огромни количества, солето в реалност може да поддържа здравето ви по доста разнообразни способи. Тази естествена опция на елементарната сол ще ви помогне да намалите стресовите хормони кортизол и адреналин, да подобрите съня си и да увеличите силата си през целия ден.
За да извършите Соле, вземете стъклен буркан и запълнете към 1/4 от него с розова Хималайска сол. Добавете филтрирана вода към буркана, деликатно разбъркайте водата и солта, след което я оставете за една нощ, с цел да се разтвори солта. Добавете 1 ч.л. Соле на чаша чиста вода и я пийте всяка заран, на гладно.

7. Консумирайте адаптогенни билки

Адаптогенните билки могат да оказват помощ да балансират хормоните на организма ви и да ги предпазят от огромно многообразие от болести, в това число тези, породени от несъразмерен стрес. Сред адаптогените би трябвало да знаете и да консумирате следните:

Витекс (или чистата дървесина) ще удължи лутеалната си фаза, ще увеличи равнищата на прогестерона и ще подхранва вашата хипофиза - жлезата, която управлява другите хормонални жлези. Червената малина съдържа танини, които ще провиснал мускулите в тялото ви, ще успокоят стомашната болежка и ще понижат други прояви на стрес. Тя също по този начин ще облекчи Постановление на Министерски съвет и спазмите. Босилекът ще ви помогне да се отървете от тревогата и прочувствения стрес, като балансирате равнищата на кортизола. Shatavari ще бъде от изгода за облекчение на менопауза и горещи талази и Постановление на Министерски съвет признаци, свързани с нервност и промени в настроението. Ashwagandha ще поддържа вашата щитовидна жлеза и ще предотврати несъответствията на адреналина, кортизола и прогестерона, породени от прочувствен, физически или ментален стрес.

8. Използвайте етерични масла

Слънчогледовото масло съдържа естествени фитоестрогени, които ще ви оказват помощ да регулирате менструалния цикъл, да облекчите признаците на Постановление на Министерски съвет и да се освободите от меланхолия и тревога. За да облекчите напрежението, сложете 3-5 капки от това масло в дифузера в стаята си. Ако усетите болежка в стомаха или имате крампи в краката си, разбъркайте 5 капки масло от култивиран чай с 5 капки кокосово масло и масажирайте сместа върху засегнатата област. Маслото от копър ще ви помогне да отпуснете тялото си, да подобрите храносмилането, да увеличите метаболизма си и да намалите възпалението, породено от нарушавания на щитовидната жлеза. Просто сложете няколко капки от това масло на корема си и разтрийте или прибавете 1-2 капки от него в чашата си с чай. Лавандуловото масло ще възвърне прочувственото ви равновесие и ще усъвършенства съня ви. Масло от мащерка ще облекчи признаците на менопаузата и ще третира безплодието, депресията, загубата на коса и безсънието, като усъвършенства производството на прогестерон. Просто прибавете 2 капки от него във ваната си или разтрийте 2-3 капки с идентични елементи кокосово масло върху корема. Сандаловото масло ще ви помогне да увеличите либидото си, да намалите напрежението, да възстановите умствената изясненост и ще ви помогне да се отпуснете. Има няколко метода да го употребявате - вдишвайте сандалово дърво непосредствено от шишенцето, прибавете го в дифузера или го разтрийте на китките и го вдишайте.

9. Ходете боси

Заземяването или Граундинг могат доста да намалят равнищата на кортизола, хормона, който е обвързван със напрежението, възпалението и неприятния сън. Стъпалата ви имат към 1300 нервни окончания на квадратен инч. Така че ходенето боси на трева, песъчлив плаж или даже бетонен път ще ви помогне да поемете естествената сила от земята и да подобрите цялостното си здраве.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР