Нормално ли е новият кмет на София да започне мандата

...
Нормално ли е новият кмет на София да започне мандата
Коментари Харесай

Тези избори ще бъдат много оспорвани, затова и напрежението ескалира

Нормално ли е новият кмет на София да стартира мандата с заплащане на 1,7 милиона лв. санкция? Това попита водачът на Българска социалистическа партия - София и лидер на листата на социалистите за общински съветници Калоян Паргов в ефира на Bulgaria ON AIR. Той засяга изгубеното от Столична община дело против наложена от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) глоба в размер на над 1,7 милиона лв. за позволени напушения при осъществяване на поръчка за ремонт на 26 учебни заведения и детски градини по Оперативна програма "Региони в напредък ".

"Административният съд удостоверява санкция, наложена от Министерство на регионалното развитие поради проблем в методиката за класиране на участниците и изискванията на публичните поръчки ", изясни Калоян Паргов. По думите му се чака същото да се случи и с плана за Западен парк, чийто ремонт отново е с европейски средства. "За смяна навръх този модел на ръководство на Столична община приказваме ние, от Българска социалистическа партия ", добави той.

Калоян Паргов напомни думи, казани от премиера преди няколко седмици, че акцията ще е "кална ". Според водача на Българска социалистическа партия - София, с това може да бъде обяснено потреблението от страна на ГЕРБ на всевъзможен боеприпас от номера за да убедят гласоподавателите, че тъкмо те са верният избор на идния локален избор.

"Повече от явно е, че цялото държавно управление употребява всички настоящи проблеми, с цел да извади дял за идния избор, макар непрекъснатите изказвания, че не взе участие в акцията ", разяснява той. Според него тя навлиза в решителна фаза и обиколките на някои хора ще се засилят, дебатите сред претендентите ще станат по-остри. "Всички виждаме, че тези избори ще бъдат доста оспорвани, по тази причина и напрежението ескалира. Най-важното обаче е да запазим положителния звук. И да не си служат някои хора с подправени вести. Всички виждаме, че в арсенала на ръководещите има богат набор от номера, които ползват. Но е разбираемо - страхът да не изгубят позиции е доста огромен. Очевидно е, че вървят тъкмо в тази посока ", уточни Паргов.

По думите му гражданският претендент за кмет на София Мая Манолова върви безапелационно към победа. Той беше безапелационен, че триумфът в конкуренцията за столичен градоначалник е значим, само че от не по-малко значение е и болшинството в Столичния общински съвет, което ще стои зад него.

"Затова всеки, който поддържа Мая Манолова, би трябвало да даде максимума от себе си. Така ще може да формираме това болшинство в СОС, за което към този миг някои се чудят какво ще бъде. На тях ще кажа да изчакат още малко и ще видят ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия - София.

Водачът на листата на социалистите за общински съветници добави, че конструираната по този метод акция на Българска социалистическа партия в София е част от проекта им за смяна на модела на ръководство в града. "За следващ път ще кажа, че за Българска социалистическа партия София е сложна територия към този момент 30 години ", означи Калоян Паргов. Той разясни, че структурата на акцията, която следим сега, е за Българска социалистическа партия най-сетне да се оправи в София.

"Ясно е, че имаме потребност от съдружници. 30 години това е стратегически въпрос за нашата партия, който все не намираше решение. Хората в града регистрират какво е свършено досега, виждат и всички проблеми и чакат нещо по-различно ", разяснява още Паргов. Според него това е ясно изразена наклонност, която се вижда. А Българска социалистическа партия желала по-различен метод за справяне с проблемите от този на ръководещите до момента.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР