Нормално е всеки човек да се страхува, но това е

...
Нормално е всеки човек да се страхува, но това е
Коментари Харесай

Валерий Тодоров: Съмнявам се, че Русия ще тръгне да преследва, трови и убива Грозев

Нормално е всеки човек да се опасява, само че това е по-скоро предизвестие, че той е нежелателен на съветска територия. Ако попадне там, Грозев ще бъде под ударите на съветското законодателство. Така журналистът Валерий Тодоров разяснява проблема със своя сътрудник Христо Грозев, който беше разгласен за търсене от съветското вътрешно министерство.

По думите му има процедури, които могат да го защитят, като да вземем за пример да има двойно поданство. „ Съмнявам се, че Русия ще тръгне да го преследва, трови и убива. Заплаха обаче съществува и е обикновено да се усеща застрашен. Ако е по този начин, може да се свърже с нашите служби. Недопустимо е да се ползват такива ограничения против публицисти. Разследванията траят години, Грозев може и да не е приключил, а да е подхванал следствие “, уточни той пред Нова телевизия.

Според него Русия би могла да пусне и алена бюлетина и да го разгласи за интернационално търсене. „ Ако това се случи и Интерпол стартира да го търси, Русия може да изиска от всяка страна да ѝ бъде предаден. Ако някоя страна откаже екстрадиция, то РФ може да отговори реципрочно “, изясни Тодоров. И добави, че кореспондентският пункт на БНР в Москва не трябва да бъде закриван.

„ Това би могло да докара до осведомително затъмнение. Когато някой желае да ограничи информацията ми, желая да знам за какво го прави. Бих желал съветската агитация да не бъде заменяна с наша. Така ще станем по-лесни за операция “, счита Тодоров.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР