Нормално е преговорите да се размразят“ от ситуацията, в която

...
Нормално е преговорите да се размразят“ от ситуацията, в която
Коментари Харесай

Николай Денков: Не се обсъжда смяна в ротацията с Мария Габриел, възможно е съставът на проектокабинета да се деполитизира

„ Нормално е договарянията да се „ размразят “ от обстановката, в която са били „ замразени “. Трябва да стартираме още веднъж да приказва, Разговорите ми с Мария Габриел не са прекъсвали, даже и през днешния ден. Важно е да се успокоят страстите “. Това разяснява в предаването „ 120 минути “ Николай Денков от „ Продължаваме промяната “.

„ Мария Габриел сложи въпрос за правилата по какъв начин ще се ръководи и по какъв начин ще се сменят фрагментите. Аз съм склонен с нея. Това би трябвало да се прави законно. Нека да напомня, че това е едно заседание, което стартира след среднощ. Причината да е тогава е, че ние искахме да помогнем на Мария Габриел и ГЕРБ при връщането на мандата да не наподобява, че всичко е завършило. Направихме съвещанието вечерта, с цел да имаме решение на сутринта. Беше прочувствено и с напрежение, тъй като всеки схваща залога. Крайното гласоподаване беше на кантар “, изясни Денков.

Служби и посолство

„ Има аргументи да се създадат промени в службите. Темата беше интерпретирана по преломен метод. Едва ли не се съгласува кои да са хората в непознати служби. Смисълът на законовото условие е ръководителите на службите да имат достъп до секретна информация, която се дава от непознатите служби. Това е общоприета процедура. Ако вие предлагате човек на такава позиция, с цел да си свърши работата, той би трябвало да има достъп до информация. Това е условие, с цел да може човек да си свърши работата “, акцентира претендентът за министър председател от ПП-ДБ.

„ Проблемът, който стои, е, че назначението на шефове на служби да става от изпълнителната власт и президент. Сега разделянето изчезна, защото служебният кабинет се назначава от президента “.

„ Борисов сложи тематиката за учителите. Никога по никакъв метод не е обсъждана промяна на шефове на учебни заведения или учители. Става дума за шефове в администрацията. Искам да успокоя цялата просветителна общественост “, добави Денков.

Кабинет с ГЕРБ

„ Няколко са предложенията, изказани през последните дни. Да се смени ротацията – подобен вид не обсъждаме. Причината е ясна – идващите месеци следва приемането на тежки закони. Не стартират в този момент тези промени, само че тези, които предстоят, са значими и засягат доста ползи. Трябва да се случат по метода, по който са замислени “, сподели претендентът за министър председател от ПП-ДБ.

Според него е допустимо съставът на проектокабинета да се деполитизира, само че е значимо хората на позициите да имат експертизата и да се оправят със дилемите.

„ Ако се направи експертен кабинет, има възможност никой да не носи отговорност. Трябва да е ясно кой носи отговорността за техните дейности. Надявам се договарянията да се възобновят в идващите дни “, уточни Денков.

Инфо: бТВ

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР