Нормално е когато хората са уплашени, да се хванат за

...
Нормално е когато хората са уплашени, да се хванат за
Коментари Харесай

Политолог за президента: Завалията беше само човек от публиката по време на епидемията

Нормално е когато хората са уплашени, да се заловен за властта. В началото имаше един сериозен отскок на доверието и рейтингите, само че това го имаше съвсем на всички места по света. Обикновено във времена на рецесии властта получава бонус доверие. У нас този стадий отмина и през днешния ден си навлизаме в предизборна акция. Това показа в предаването ''Лице в лице'' по bTV социологът Първан Симеонов.

,,В първите седмици от експлоадирането на болестта бяхме много мобилизирани и мога да кажа, че се справихме, само че този триумф ще го оценим след време'', добави той.

,,Изглежда, че ние, българите, най-вече казвахме, че в този вирус има нещо гнило. Доказват го и много интернационалните сондажи. Но комплицираното в този момент стартира, тъй като чак наесен ще забележим същинският обществен резултат от рецесията. Защото в случай че тази рецесия е дълбока, тя ще породи нова политическа обстановка, от която биха могли да се появят и нови политически играчи. Така че на този стадий към момента е доста рано да се вършат прогнози'', съобщи Първан Симеонов.

,,Това, което направи властта, бе да пусне експертите напред и залогът бе следният – щабът се употребява като тип защитна маска, която се видя, че работи, тъй като хората харесаха ген. Мутафчийски. Ако хората бяха реагирали по-критично на ограниченията и на щаба, бъдете сигурни, че властта щеше да си измие ръцете с него'', показа политологът Петър Чолаков.

Радев сезира Конституционен съд за разпореждания от Закона за здравето

,,Опасността обаче още не е минала и тази маска продължава да действа, нагледно казано. Освен нея има и една нова маска в лицето на здравния министър Кирил Ананиев, който към този момент дава отговор за изключителната противоепидемична конюнктура в страната. Според мен това са бушони, които са поставени, с цел да пазят кралицата или краля. На процедура изборната конюнктура не е спряла, само че опозицията не съумя да се възползва, тъй като в светлините на прожекторите попаднаха тези, които са на кормилото на държавата'', сподели още политическият анализатор.

Ананиев даде детайлности за новата обстановка след отпадане на изключителното състояние

,,Това, което предложи щабът, беше рационално обосновано, тъй като разполага с здравна експертиза. Ако приемем, че слънцето е щабът, то той съумя да трансферира част от своята харизма и на премиера Борисов, до момента в който президента Румен Радев, завалията, се опитваше да се включи в диалога по време на цялата изключителна обстановка, обаче в последна сметка се трансформира просто човек от публиката'', счита Чолаков.

,,Има фетиш към мощната ръка, по тази причина има и такова обилие от генерали у нас, дори и специалистите ни са с пагони. Но като цяло щабът се оправи добре'', уточни в умозаключение политологът.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР