Нормално е хората да не искат война. Войната ще има

...
Нормално е хората да не искат война. Войната ще има
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Говори се за украински кораби със зърно, за руски – не

" Нормално е хората да не желаят война. Войната ще има край, въпросът е да се приказва за този край. Трябва да настъпят избрани промени на терена, с цел да има договаряния ", сподели проф. Владимир Чуков в студиото на Nova News.

„ Нека приказваме и за зърнената договорка. В нея са и Русия, и Украйна. Счита се, че след рухването на Херсон евентуално ще има доста по-голямо предпочитание за започване на договаряния. Херсон е ключът. Първо, това значи, че на Запад Русия повече няма по какъв начин да върви. Те говореха непрестанно за Одеса, за границата с Молдова. Падането на Херсон значи, че завършват на Запад. Руснаците усещат, че нямат изгода от сходен напън на Запад. Четирите окупирани области би трябвало по някакъв метод да съставляват буфер за Русия. Говори се, че ще има разделение. Херсон и Луганск евентуално са за Украйна, а руснаците упорстват за Донецк и Запорожие “, е мнението на анализатора.

„ Говори се за украински кораби със зърно, за съветски – не. Има пътечка от 2014 година - помните, тогава бяха наложени първите наказания, и то против Крим. Имаше пътечка от Крим, по която отиваха корабите, до турското пристанище Синоп “, съобщи още проф. Чуков.

„ Февруари месец пазарът на желязо изчезна, а в този момент се стабилизира. Това е поради вносът от Турция. Турция има всевъзможен интерес – стопански, политически. Русия и Турция са две страни с непрекъснати покупко-продажби между тях, последната – ветото на Финландия и Швеция за НАТО “, заключи професорът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР