Нормално е децата, които са тормозени, да се чувстват изплашени

...
Нормално е децата, които са тормозени, да се чувстват изплашени
Коментари Харесай

Как детето ни да се справи с тормоза в училище - II

Нормално е децата, които са унизени, да се усещат изплашени или ядосани. Но те биха могли да отхвърлен офанзивата, като покажат убеденост и въпреки всичко не реагират прекомерно остро.

Макар да няма просто решение на казуса, следните тактики могат да са от помощ:

Не бива да се демонстрира боязън пред хулигана. Може да научите детето по какъв начин да показва убеденост с езика на тялото си. Например по какъв начин да върви изправено, да гледа хората в очите и да приказва с повече убеденост. В никакъв случай не е добре да бяга от хулигана – това би удостоверило визията за превъзходство у него.

Не бива да се дава отговор на обидите, тъй като по този начин се предизвика повече агресора. Ако не е рисково, обаче, детето би могло да огледа в очите грубияна и да каже твърдо, само че умерено: „ Не ме интересува какво приказваш ” или „ Не ме плашиш. ”

Трябва да стане ясно на хулигана, че ще бъде обявено за държанието му на преподавател или родител. Децата се тормозят да издават съучениците си, тъй като считат, че ще ги подиграват или ще им се ядосат повече. Но да се разкрие тормозът пред някой възрастен, е единственият метод да се спре с него.

Разговаряйте с учителите или шефа, с цел да сте сигурни, че ще се вземат ограничения против сходни бъдещи прояви. Опитайте да поговорите и с родителите на другото дете. Възможно е обаче то към този момент да им е разказало друга версия на случката.

Разиграйте с детето си другите благоприятни условия, по които може да реагира на обидни мнения или дейности. Репетирайте спокойното, само че решително посрещане на подигравките. Така ще намалите напрежението и синът/дъщеря ви ще се усеща по – уверен/а в бъдеще.

Окуражавайте го да развива своите ползи и качества. Запишете го в извънучебни интензивности, които му харесват. Помагайте му да развие позитивна самокритика за себе си. Напомняйте му какво харесвате в него.

Подтиквайте детето си да търси другари, които го ценят и одобряват такова, каквото е. Ако откри същински другари, то ще се усеща ценено и надлежно ще бъде и по – стабилно на опитите за заплашване.

Напомнете му, че вие постоянно ще сте там, в случай че има потребност от вас. Дори единствено, с цел да го изслушате, наличието ви ще му помогне.

Учете децата да се поддържат едни други. Тормозът в учебно заведение се укрепва от това, че се пренебрегва. Затова пробвайте да измислите със сина или щерка си способи, по които да се помогне на измъчвания. Такива образци са самият отвод да се следи и взе участие в нагрубяването или пък започването на диалог с хулигана, с цел да се отвлече вниманието му. Някой би могъл напряко да го попита следното: „ Защо се заяждаш с него? Ако мислиш, че си забавен по този начин, се лъжеш. ” Понякога, несъмнено, е прекомерно доста да желаеме от децата да постъпят толкоз зряло и да защитят другиго. Задължителното, което би трябвало да създадат в такива случаи, обаче, е да изискат помощта на някой възрастен.
Продължава: Как детето ни да се оправи с издевателството в училище
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР