Нормално е да смятаме, че домът ни е най-сигурното място

...
Нормално е да смятаме, че домът ни е най-сигурното място
Коментари Харесай

8 признака, че в дома ни се крие опасност

Нормално е да считаме, че домът ни е най-сигурното място на света, само че се оказва, че даже в него могат да зародят някои фактори, които заплашват здравето ни.

Дори и постоянно да почиствате и следите всичко в дома ви да е изрядно, надали подозирате, че даже най-безопасните привички могат да се трансфорат в опасност за здравето ви и това на вашите близки.

Проверете дали тези признаци на рисковия дом се крият и у вашия личен. Ако се окаже по този начин, предлагаме ви неотложно да ги измененията, в случай че желаете да бъдете здрави и да се чувствате добре.

Влага

Въздухът в жилището не може да бъде изцяло изсъхнал - влагата се смесва с него, когато вземаме душ, готвим и просто дишаме. Но високата мокрота (например с прекалено потребление на овлажнители) може да провокира разгръщане на плесен и гъбички. Тези микроорганизми обичат да се заселят на скрити места, където мъчно се откриват. Спорните гъби, които навлизат в тялото през дихателните пътища, могат да причинят кашлица, хрема, сълзене и в някои случаи неприятни кожни реакции.

 жена почистване Thinkstock

Не чистите вентилацията си

Не сте единствено вие, в случай че към този момент не си спомняте последния път, когато погледнахте вентилационните отвори. А в действителност те съдържат тонове прахуляк. Същото важи и за въздуховодите в климатиците. Ако техниката не е почистена, тя може да се трансформира в казан с заболявания. Бактерии, вируси, спори от гъбички - всички те се вкореняват във влажна и топла среда. Някои от микроорганизмите, да вземем за пример бактериите от жанр Legionella, могат да причинят тежка пневмония, от време на време с съдбовен излаз.

Кои са останалите 6 застрашаващи фактора, вижте в галерията ни ТУК >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР