Нормално е да искате да сте близо до човека, когото

...
Нормално е да искате да сте близо до човека, когото
Коментари Харесай

4 признака, че прекарвате твърде много време с партньора си

Нормално е да желаете да сте покрай индивида, който обичате, и да се наслаждавате на моментите дружно, но трябва да сте наясно къде е границата сред здравословните връзки и прочувствената взаимозависимост, която лимитира свободата ви.

В тази публикация ще посочим признаците, които подсказват, че прекарвате прекалено много време с колегата ви.

1. Загуба на самостоятелност

Загубата на самостоятелност е един от признаците, които нормално се демонстрират в разнообразни взаимоотношения. Тъй като двама души стават по-близки, е обикновено да има мощна ангажираност и причинност. Въпреки това, в случай че нещата са отвън границите на естественото, е допустимо да се появи възприятие за загуба за еднаквост.

Представете си, че преди сте имали свои ползи, цели и занимания, които са ви определяли като персона. С течение на времето обаче сте почнали да жертвате личните си потребности и стремежи, с цел да угодите на колегата си или да се адаптирате към желанията му.

Така се оказва, че се отказвате от личните си решения, оставяте настрани заниманията си или даже губите връзка с значими другари и семейство. Това може да породи възприятие на взаимозависимост и загуба на самостоятелност.

2. Изолация от другари и семейство

Когато прекарвате прекалено много време с вашия сътрудник, рискувате да се изолирате от приятелите и фамилията си. Може би оставяте настрани съществуващите си обществени връзки или избягвате да сте с другари и обичани хора, с цел да прекарвате цялото си време с половинката.

Поддържането на вашите социални връзки е от значително значение за вашето прочувствено благоденствие. Намерете баланс сред любовта и всичко останало. Планирайте време за срещи с другари и семейство. Не забравяйте да им отделите вниманието и времето, което заслужават.

3. Емоционална взаимозависимост

Друг значим симптом е развиването на емоционална взаимозависимост, което се отнася до прекомерната потребност от наличието и утвърждението на колегата ви, с цел да се чувствате пълноценни и задоволени.

Насърчаването на вашата лична прочувствена автономност включва развиване на мощна връзка със себе си, обработване на ваши лични източници на благополучие и задоволство и не разчитане само на различен за вашето прочувствено благоденствие. Да се ​​научите да се грижите за себе си и страстите си благоприятства една по-здрава и по-балансирана връзка.

4. Липса на личностно израстване

Друг обезпокоителен симптом, че прекарвате прекомерно доста време с колегата си, е неналичието на персонално израстване. Ако не работите върху самостоятелното си развиване и не се фокусирате върху персоналните си цели и фантазии, е допустимо да забавите или прекратите професионалният ви път.

Важно е да балансирате личното си израстване и връзката ви. Придържането към вашите лични цели и персонални планове ще ви помогне да се чувствате по-удовлетворени от себе си, а това по един или различен метод ще има и позитивно въздействие върху връзките с колегата.

Като умозаключение желаеме да кажем, че е извънредно значимо да не губите себе си в една връзка, в случай че желаете да я запазите за дълго във времето.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР